Dermalex Psoriasis werd specifiek ontworpen als langdurige, therapeutische oplossing voor milde tot matige, subacute/chronische psoriasis terwijl het op de diverse vereiste niveaus werkt zonder langdurige bijwerkingen.  Binnen het topische segment is Dermalex Psoriasis uniek als behandeling.

Een erg gevarieerde behandeling

Deze technologie – waarvoor een patent is ingediend – versnelt de reparatie van de barrière en blokkeert een punt van het cascademechanisme dat de symptomen van psoriasis en ontsteking uitlokt, hoofdzakelijk door de proliferatie van keratinocyten te verminderen en het immuno-inflammatoire proces af te remmen.

Vermindering van symptomen van psoriasis door:

  1. Normalisering van de productie van huidcellen door een grotere aanwezigheid van Mg++ waardoor de productie van huidcellen en hun rijptijd afneemt.  Omdat de langerhanscellen de activering van de T-cellen blokkeren vermindert de crème de overmatige proliferatie van huidcellen, ontsteking en jeuk.
  2. Versnelling van het herstel van de huidbarrière omdat het eigen reparatiemechanisme van de huid wordt geactiveerd.
    a. Een complex van diverse alkalische aardemineralen creëert een ionisch milieu dat de herstellende werking van de barrière activeert.
    b. Een samenstelling van het toegepaste colloïde systeem creëert een verandering van de negatieve elektrische potentiaal op de huid. Daardoor worden Mg- en Ca-ionen aangetrokken en de lipiden op het huidoppervlak hersteld zodat de module van bouwstenen met cement van de huid opnieuw kan worden opgebouwd.

Verstevigt de huidbarrière door:

  1. Het creëren van een beschermend schild op de huid aan de hand van aluminiumsilicaten tegen aanvallen van buitenaf naar binnen toe (bacteriële superantigenen en toxines) door de niet-intacte huidbarrière.
  2. Te zorgen voor een barrière tegen verlies van water van binnenuit naar buiten toe door het gebruik van paraffineolie (witte vaseline). Deze olie dringt binnen in de intercellulaire ruimte en brengt vocht in in de bovenste huidlaag zodat er meer water wordt vastgehouden.