Wat is een medisch hulpmiddel? Wat is het verschil met een geneesmiddel?

Een medisch hulpmiddel is doorgaans een product dat op of binnen het menselijk lichaam werkt, hetzij tijdelijk hetzij permanent, en dat gericht is op de preventie, diagnose, controle of behandeling van ziektes.
Het belangrijkste verschil met traditionele geneesmiddelen is dat een medisch hulpmiddel hoofdzakelijk een mechanische werking heeft, terwijl een traditioneel geneesmiddel een farmacologische werking heeft. De werking van een medisch hulpmiddel gebeurt met andere woorden naast of samen met uw lichaam, terwijl een traditioneel geneesmiddel een effect heeft op de chemie van de menselijke cellen.
Tegenwoordig worden medische hulpmiddelen gebruikt om veel ernstige en chronische ziektes van hart, hersenen, blaas, spijsverteringsstelsel, enz. te verlichten en te behandelen. Ze hebben een veel betere werkzaamheid dan de traditionele therapie met chemische moleculen. Dit is dankzij het feit dat ze doorgaans direct op de plaats waar uw lichaam hulp nodig heeft, werkzaam zijn.

Hoe weet je of de rode plekjes op je huid couperose is?

Druk eens een glas tegen je huid. Als de roodheid verdwijnt dan zijn er bloedvaatjes aanwezig. In dat geval is een couperose behandeling een mogelijkheid. Verdwijnt de roodheid echter niet nadat je een glas tegen je huid hebt gedrukt, dan kan het een andere aandoening zoals bijvoorbeeld een wijnvlek. Laat je hoe dan ook even voorlichten door je arts.

Is couperose gevaarlijk?

Couperose is als huidziekte vervelend, maar ongevaarlijk. Het lijkt alsof je bloost, omdat je wangen continu rood gekleurd zijn. Vaak is ook je neus rood en tref je couperose aan op het voorhoofd en op een gedeelte van de kin.

Hoe moet ik Dermalex Rosacea & Couperose gebruiken?

Reinig de aangetaste zone zachtjes met lauw water. Breng een dun laagje Dermalex Rosacea & Couperose Crème aan op de aangetaste zone. Herhaal deze behandeling 2 maal per dag.

Hoe lang moet ik Dermalex Rosacea & Couperose gebruiken voor ik resultaat zie?

De resultaten zijn afhankelijk per persoon en per huidtype. Klinische studies hebben echter aangetoond dat na 30 minuten de huid al 18 % beter gehydrateerd is en de roodheid vermindert met 44 %. Zichtbare spinadertjes verminderen met 21 % na een behandeling van 4 weken en met 34 % na een behandeling van 8 weken.